• Gratis verzending vanaf €40,-
  • 2 jaar productgarantie
  • 100% BPA-vrij
Menu
groener header

Samen een beetje bewuster

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is tegenwoordig een beetje een hippe term, iedereen wil er aan meedoen. Bij Mepal doen we dat al jaren. Omdat we het belangrijk vinden om producten te maken waar mens en milieu blij van worden.

Ook al lijkt het soms een druppel op de gloeiende plaat, wij zijn ervan overtuigd dat alle kleine beetjes helpen. En als iedereen meedoet, worden al die kleine beetjes er ineens best veel.

We werken volgens drie simpele principes en gewoon met ons gezonde verstand. 

drie principes gewooneenbeetjegroener

Minder verspillen

Wij verspillen per persoon meer dan 160 kilo voedsel per jaar en gooien zo'n 30 kilo plastic weg. Dat kan beter! Bekijk wat wij doen om dat te verbeteren.

Bekijk meer
drie principes gewooneenbeetjegroener

Zuinig zijn op je spullen

Als je langer met je spullen doet, gooi je minder weg. Simpel. Wij laten mensen graag zo lang mogelijk genieten van onze spullen. Lees hoe wij dat doen. 

Bekijk meer
drie principes gewooneenbeetjegroener

Een beetje op elkaar letten

Hoe 'noaberschap' (Achterhoeks voor omzien naar je buren) de cultuur van onze organisatie bepaalt. Intern en extern. Bekijk onze eigenzinnige aanpak. 

Bekijk meer

Mepal en B Corp

Al sinds 1950 concentreren we ons op het ontwikkelen van producten waar mens en milieu blij van worden, daarom is het voor ons een logische stap om bewust te streven naar het behalen van de B Corp status in 2024. Om een gecertificeerd B Corp te worden, moet een bedrijf een flink proces doorlopen. Tijdens dit certificeringsproces moet een organisatie minimaal 80 van de mogelijke 200 punten behalen. Die punten worden verdeeld over verschillende impact thema’s: werknemers, gemeenschap, milieu, bestuur en klanten. Het afgelopen jaar hebben wij ons intensief ingezet voor dit proces en momenteel wachten we op de afronding van de laatste formaliteiten vanuit B Lab, de organisatie die bedrijven stimuleert om meer in te zetten op mens, milieu en maatschappij.

Mepal en B Corp

#sameneenbeetjebewuster

#sameneenbeetjebewuster

Even ter controle: Ben je op de juiste website?