• Gratis verzending vanaf €35,-
  • 2 jaar productgarantie
  • 100% BPA-vrij
Menu

Moederdag actie: 15% korting op gepersonaliseerde producten

PERSBERICHT

Mepal helpt je Mei Plasticvrij met gemak door te komen

Net zoals afgelopen jaren staat de maand mei in het teken van Mei Plasticvrij, het burgerinitiatief dat mensen wil doen nadenken over de impact van plasticconsumptie op het milieu. Een uitgelezen moment om deze drie tips te delen, waarmee je met behulp van Mepal gemakkelijk jouw ecologische voetafdruk aanzienlijk vermindert. 

Tip 1: Wissel je plastic zakjes om voor een lunchbox

Het is belangrijk om doorheen de dag lekker en gezond te eten. Een smakelijk broodje, een frisse salade of een warme maaltijd die jou voldoende brandstof geeft om de rest van de dag vol energie door te komen. Maaltijden on-the-go neem je natuurlijk niet mee in een plastic zakje, maar in een handige lunchbox. Als je overstapt op een brooddoos of lunchbox bespaar je maar liefst 220 plastic zakjes per jaar, een kleine switch met grote impact dus. Mepal heeft een ruim assortiment (bento)lunchboxen en lunchpotten in diverse formaten en kleuren, voor grote en kleine eters.

Tip 2: Dag wergwerp, hallo herbruikbare waterfles!

Single use plastics en daarbij ook wegwerpflesjes zijn niet meer van deze tijd. Daarom vind je in het aanbod van Mepal verschillende herbruikbare waterflessen, die je het wel heel gemakkelijk maken om overal je eigen drank mee te nemen. Zo neem je jouw favoriete waterfles mee van op kantoor tot in de yogales en hou je gemakkelijk bij hoeveel water je elke dag drinkt. Alle herbruikbare flessen van Mepal kunnen tegen een stootje, zijn lekvrij en bovendien volledig BPA-vrij. Zo blijf je gegarandeerd gehydrateerd tijdens Mei Plasticvrij én bouw je mee aan een wereld met minder wegwerpplastic!

Tip 3: Koffie to-go? Uit je eigen koffiebeker natuurlijk!

Wakker worden met een lekker tasje koffie of thee is voor veel Belgen een echt genietmomentje. On the go, bij je favoriete koffiezaak of in het station: bewust genieten doe je met je eigen geïsoleerde thermobeker. Het dubbelwandig RVS zorgt ervoor dat zowel een warme thee, als een ijskoffie extra lang op temperatuur blijft. Zo hoef je ook geen gebruik te maken van een wegwerpbekertje. De thermosflessen en -bekers zijn bovendien niet alleen handig in formaat, maar komen ook in verschillende leuke trendkleuren: zo zijn ze geschikt om van je koffie te genieten op kantoor maar evenzeer de ideale metgezel bij een gezellige picknick in het park.

Keeping it trendy with Mepal

Dit jaar introduceert Mepal een aantal bestaande producten in spectaculaire, nieuwe kleuren, geïnspireerd op de laatste trends. Dankzij de nieuwe kleuren kom je Mei Plasticvrij dus niet alleen duurzaam, maar ook helemaal trendy door. Ten eerste is er de nieuwe kleur coral, die je spontaan zin doet krijgen in de zomer. Deze levendige en zachte tint komt terug in verschillende producten voor op en om de tafel: van de ontbijtborden tot serveerschalen en de botervloot. Daarnaast is er het nieuwe rose gold, dat doet denken aan koper en een vrouwelijke, warme look en feel heeft. Tot slot is er ook nog het nieuwe titanium. Deze stijlvolle, stoere kleur heeft de uitstraling van metaal. Metalen met een bijzondere afwerking zijn anno 2021 erg populair en daar sluit deze tint naadloos bij aan. Deze twee trendkleuren komen terug in de nieuwe Elite range van Mepal: een lijn met een isoleerbeker, isoleerfles en lunchpot. Deze twee tinten passen perfect bij de functie van de isoleerproducten: de inhoud zo lang mogelijk warm of koud houden. Perfect voor een zakelijke meeting, om mee te nemen naar de les, op het bureau van je (thuis)werkplek of naast je in de auto.  

    

Over Mepal 

Mepal is een slim, handig en innovatief merk voor thuis en onderweg. De producten zijn te herkennen aan hun goed doordachte oplossingen, functionele en tijdloze uitstraling én eigentijds design. Mepal zorgt ervoor dat genieten op belangrijke momenten in het leven heel gemakkelijk wordt. Vrijwel alle producten worden in Nederland geproduceerd. Vanuit de thuisbasis Lochem gaan ze de hele wereld over, met de Benelux en Duitsland als belangrijkste markten. De omzet van Mepal kwam in 2020 uit op ruim 50 miljoen euro. Mepal. Voor altijd.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MARNIX and ALLY

Seen something you like? 
Meer info en/of beeldmateriaal nodig?

Contact

Mirthe Vercammen
mirthe@marnixandally.com

Even ter controle: Ben je op de juiste website?