• Gratis verzending vanaf €35,-
  • 2 jaar productgarantie
  • 100% BPA-vrij
Menu

Moederdag actie: 15% korting op gepersonaliseerde producten

  •  
  • Mepal
  • Pers
  • Persberichten 2020
  • ‘Zelf doen’ wordt leuk en makkelijk met de nieuwe baby- en peutercollectie Mio van Mepal

PERSBERICHT

‘Zelf doen’ wordt leuk en makkelijk met de nieuwe baby- en peutercollectie Mepal Mio

Mepal is al 30 jaar marktleider op het gebied van slimme drinkbekers, fantasierijke lunchboxen en mooie kinderserviezen. Nu lanceert het Nederlandse bedrijf Mepal Mio: een collectie voor baby’s, peuters en kleuters met verschillende slim ontworpen drinkbekers, onverwoestbare (oefen)borden en bestek in vijf verschillende kleuren en dessins. Mepal is er op alle belangrijke momenten in het leven, dus ook als je baby leert om zelf slokjes te nemen uit een tuitbeker. Of als je peuter voor de eerste keer mee eet wat de pot schaft met z’n eigen kinderbord en driedelig bestek. Bijzondere momenten die extra speciaal worden met een kinderservies dat er niet alleen mooi uit ziet, maar ook praktisch is en jou helpt om je kind te leren eten en drinken.

Van fles naar drinkbeker met Mepal

Mepal introduceert vier slim ontworpen drinkbekers, die drinken in verschillende leeftijdsfasen makkelijk en leuk maakt. Met de juiste beker leert een kind om op een goede manier te drinken. De eerste stap na een fles is vaak een tuitbeker. De antilekbekers uit de Mepal Mio collectie hebben een extra korte tuit, twee drinkopeningen in plaats van één en grote oren. De korte tuit zorgt voor een gezondere ontwikkeling van mond en gebit. En door de twee drinkopeningen en grote oren kan zelf drinken niet meer misgaan. Voor kinderen vanaf 9 maanden is er een rietjesbeker. Dankzij het zachte en flexibele rietje, dat tevoorschijn komt als je deksel opzij schuift, worden de mondspieren van een kind getraind. Slurpen mag uit deze beker! 

    

De 360° oefenbekers uit de Mepal Mio collectie drinken als een normaal glas, maar de transparante deksel voorkomt dat de inhoud in één keer naar buiten komt (lees: druipt) en maakt het gemakkelijker om op het juiste moment een slok te nemen. Is je kind een echte drink-pro geworden? Dan kan de deksel er vanaf en is het een gewone beker! Tot slot bevat de collectie ook een kunststof glas, dat perfect vast te houden is voor kleine kinderhandjes. Alle bekers zijn 100% lekvrij, mogen in de afwasmachine, kunnen tegen een stootje en zijn BPA-vrij. Zoals je van Mepal gewend bent.  

Met het hele gezin aan tafel met Mepal

De Mepal Mio collectie bestaat naast drinkbekers uit een oefenbord met oefenlepel en een kinderschaaltje en bestek in vijf verschillende kleuren en dessins. Kiest jouw peuter voor Nijntje, Mickey Mouse of voor één van de dieren? Voor de allereerste hapjes is er een lepelset, die dankzij een handige bewaardoos gemakkelijk is voor onderweg. De lepels zijn smal en vlak, zodat proeven gemakkelijker wordt. In de Mepal Mio collectie zit ook een oefenbord met antislip bodem, die voorkomt dat het eten overal ligt behalve op het bord. Door de hoge gebogen rand van het oefenbord lukt het je kindje in no-time om eten op de lepel te scheppen. Zo belanden zelfs die vervelende doperwten in de mond (in plaats van op de grond!). De oefenlepel heeft een goede grip en een kort handvat, zodat al die peuterhapjes smaken naar meer. Toch even helpen? Door de knik houd je het bord stevig vast terwijl je je kind te eten geeft.  

     

Kleine kinderen worden groot, dus komt er een moment dat je lieve peuter ineens mee eet wat de pot schaft. Dan komen een kinderschaal, kinderbord en bijpassend bestek goed van pas. Het kinderservies is er in veel verschillende designs, dus je kunt ieder kind z’n eigen bord geven. Valt er een keer een bord of schaaltje op de grond? Geen probleem. Het servies is ijzersterk en gaat lang mee. Met een eigen driedelig bestekset gemaakt van roestvrijstaal voelt je kind zich pas echt groot. Het handvat is van kunststof voor een goede grip, zodat ‘zelf doen’ ineens veel makkelijker wordt. Oefenen met snijden is belangrijk (en ook nog eens leuk!) op deze leeftijd, maar voor ouders misschien ook een beetje spannend. Daarom zit het kartelrandje van het mes aan één kant, om te leren snijden zónder gevaar voor eigen vingers. Alle borden kunnen in de microgolfoven en zijn net als het bestek vaatwasserbestendig en BPA-vrij. 

De Mepal Mio collectie is vanaf eind januari 2021 verkrijgbaar via mepal.com.

 

Over Mepal

Mepal is een slim, handig en innovatief merk voor thuis en onderweg. De producten zijn te herkennen aan hun goed doordachte oplossingen, functionele en tijdloze uitstraling en eigentijds design. Mepal zorgt ervoor dat genieten op belangrijke momenten in het leven heel gemakkelijk wordt. Het Nederlands bedrijf bestaat in 2020 maar liefst 70 jaar. Vrijwel alle producten worden nog steeds in de Achterhoek gemaakt. Vanuit de thuisbasis Lochem gaan ze de hele wereld over, met de Benelux en Duitsland als belangrijkste markten. Mepal. Voor altijd.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MARNIX and ALLY

Seen something you like? 
Meer info en/of beeldmateriaal nodig? 

Contact
Mirthe Vercammen
mirthe@marnixandally.com

Even ter controle: Ben je op de juiste website?